fbpx

McCormick X5: Nova serija

Novi motor i još bolje performanse


Za kupce u potrazi za snagom i udobnošću, McCormick nudi novu X5 seriju, idealna za otvoreno polje ili za rad na farmi. Dostupna su tri modela: X5.100, X5.110 i X5.120, koji isporučuju maksimalnu izlaznu snagu od 95, 102 i 114 KS. Serija nudi dvije različite razine opreme: PREMIUM, predviđena da zadovolji sve potrebe kupca, i EFFICIENT, sa početnim specifikacijama. Uz gore navedene modele dostupni su modeli sa visokim klirensom, X5.100 HC i X5.110, koji su prigodni za visoke usjeve.

NOVI i zadivljujući dizajn zadržao je svoju kompaktnu veličinu, ali nudi operateru poboljšanu preglednost i udobnost.

Stage 3B/Tier4 privremeni motori na prijašnjim serijama su zamijenjeni novim Stage V modelom. Novi FPT F36 četverocilindrični, 16-ventila, 3.6 litara, Turbo Intercooler motor s Common Rail elektroničkim sustavom ubrizgavanja opremljen s ERG/DOC/DPF/SCR tehnologijom. Sustav tretiranja ispušnih plinova je integriran ispod haube, osiguravajući maksimalni vidljivost sa vozačevog sjedala.

Spremnik goriva je povećan na 136 litara, sa AdBlue spremnikom od 13 litara, osiguravajući veće dnevne performanse s uštedom goriva do 10% i smanjenom emisijom štetnih plinova.

NOVI hidraulični sustav dizajniran da poveća produktivnost, nudi protok sve do 82 L/min za razvodnik i 32 za servo upravljač, uz dostupnost od 35 litara. To za operatora znači veću udobnost u radu, zahvaljujući bržem izvršavanju, mogućnosti izvođenja više operacija istovremeno, smanjena potrošnja, manji broj okretaja motora i smanjena buka i vibracije.

Udobnost za vozača je poboljšana zahvaljujući ovješenom prednjem mostu koji u kombinaciji s novom mehanički ovješenoj kabinom omogućuje rješavanje neravnih terena, a istodobno pruža veću sigurnost i udobnost u svim radnim uvjetima. Zahvaljujući konstrukciji na četiri stupa, Total View Slim kabina nudi maksimalnu preglednost od 360, olakšava rad u uskim prostorima, čak i noću zahvaljujući novim LED svjetlima (do 10). Krovni otvor također pruža veću vidljivost pri korištenju utovarivača.

Unutrašnjost kabine ima zadivljujući dizajn i funkcionalnost, savršen izgled u automobilskom stilu, s izvrsnom klimatizacijom. Značajke uključuju i teleskopski upravljač, ergonomske i intuitivne komande, DAB i Bluetooth radio s ugrađenim mikrofonom za Hands-free telefoniranje.

Prijenos dostupan u osam kombinacija za rukovanje u bilo kojim radnim uvjetima. Kreće se od četiri brzine 12 naprijed i 12 nazad sa mehaničkim reverzerom, do T-Tronic 48 Naprijed i 16 nazad s visokim-srednjim-niskim, hidraulički reverzer i pužnim brzinama. Opcija Park Lock, sustav zaključavanja mjenjača na strmim padinama, također je dostupan na McCormicku X5. Radi učinkovitosti, Common Rail motor osigurava preciznu isporuku potrebnog goriva i radi zajedno s Memom Switch, koji pohranjuje idealnu brzinu motora pri korištenju priključka.

Sustav Twin Lock, koji istovremeno zaključava i prednje i stražnje diferencijale, služi za maksimalno prianjanje. Sustav automatski uključuje i otključava blokadu diferencijala i pogon na sva četiri kotača, čineći posao rukovatelja lakšim i učinkovitijim.

Kočenje na četiri kotača također je moguće zahvaljujući IBS-u (Integrirani kočioni sustav) s kočnicama u uljnoj kupci integriranim u prednjoj osovini, čime se zaustavni put smanjuje za 50%. Ovješena prednja osovina (opcija u verziji PREMIUM) maksimizira udobnost u svakoj situaciji.

McCormick X5 sadrži do 6 hidrauličnih ventila, od kojih su 3 mehanički upravljana i 1 električno, a kao opcija 2 se mogu postaviti u sredini za prednju spojnicu i prednji utovarivač, koji se čak može kombinirati zajedno. Postoje četiri ventila: standardni, izlazni, plutajući i hidraulični motor, sa svestranim i prilagodljivim postavkama. Dodatni razvodnik omogućuje upravljanje do 7 hidrauličkih priključaka.

Dostupe su elektroničke ili mehaničke poteznice, opremljene ELS-om ( ergonomski sustav podizanja). Sustav ELS omogućuje veće manevriranje na brazdi, čime se povećava radna produktivnost traktora, dok elektronika dopušta ponavljanje prethodno izvedenih operacija, koristeći položaje koji jamče najbolju preciznost i performanse. Ista elektronička poteznica opremljena je funkcijom za kompenzaciju nagiba stroja tijekom cestovnog prijevoza.

Dvije standardne brzine priključnog vratila, koje s HML-om mogu postati četiri (540/540E/1000/1000E). Kardansko vratilo postupno se uključuje pomoću hidrauličke spojke, čime se omogućuje kontrolirano uključivanje bez naglih trzaja. Nadalje, spajanje priključka dodatno je olakšano zahvaljujući daljinskim kontrolama na blatobranu. S elektroničkom poteznicom dostupna je i funkcija Auto PTO koja uključuje i isključuje kardansko vratilo kada je spojka uključena tijekom manevriranja.

Još jedna nova značajka je Joystick, koji nudi jednostavno upravljanje utovarivačima (gore/dole/utovar/istovar i 2 dodatne funkcije) kao i prijenos Hi-Lo i HML funkcije.

Svi traktori serije X5 dostupni su s prednjim utovarivačem McCormick posebno dizajniranim za ovaj traktor. Zahvaljujući boljem upravljanju i stalnom nadzoru priključka na satelitsko navošenje i ISObus sistemom. Satelitskim navođenjem upravlja se pomoću zaslona osjetljivim na dodir, koji jamči maksimalnu preciznost.

Telematski sustav McCormick Fleet Management omogućuje daljinski nadzor nad traktorom, prati aktivnosti traktora, čime se maksimizira učinkovitost i prinosi, smanjuju troškovi upravljanja i omogućuje daljinsku dijagnostiku.

McCormick X5

Zatraži ponudu

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.