fbpx

Održavanje traktora

Održavanje traktora zapravo predstavlja dugoročno ulaganje, koje zahtijeva nekoliko jednostavnih mjera, uz redovite provjere koje treba zakazati kod ovlaštenih prodavača. Vješti operateri koji su stručni i specijalizirani za McCormicka pomoći će vam da se pobrinete za dobro zdravlje svog traktora.

Za uspješno ostvarivanje svih radova na polju presudno je imati učinkovit traktor na kojeg se uvijek možete osloniti. Kako bi mehanizacija uvijek bila pouzdana potrebno je osigurati pravilno i dosljedno održavanje svih strojeva. Ukoliko se pridržavamo preporuka proizvođača strojeva vezanih uz redovito održavanje, rezultati učinkovitosti pokazuju da se to zaista isplati.

Pravilno održavanje nagrađuje vaš trud: vaš će traktor zadržati učinkovitost, trošiti manje goriva, imati duži radni vijek i zahtijevati manje izvanrednog održavanja. Malo dnevno ulaganje omogućit će vam da svoje troškove nadoknadite uštedom na gorivu i rezervnim dijelovima, osiguravajući učinkovit i trajan stroj.

Što podrazumijevate pod održavanjem traktora?

Održavanje traktora uključuje brojne aktivnosti potrebne da bi vaš traktor učinile učinkovitim i ispravnim. Točnije, uobičajeno održavanje definira sve radnje koje redovito izvode operateri, generalno održavanje u određenim intervalima koje se izvodi kod distributera, i ukoliko je  potrebno izvanredno održavanje kada stroj pokazuje određene probleme ili nepravilnosti u radu.

Uobičajeno održavanje

Postupci koji se odnose na redovno održavanje uključuju svakodnevne radnje, poput čišćenja hladnjaka i filtera, podmazivanje komponenata i provjere razine ulja.

Učestalost takvih provjera može se razlikovati ovisno o načinu na koji se stroj koristi. U slučaju vrlo prašnjavih terena, naravno, filteri se moraju češće provjeravati, a ako se traktor dulje vrijeme ne koristi, bit će potrebno manje održavanja. Stanje vašeg traktora mora se neprestano nadzirati.

Ključni podaci potrebni za održavanje traktora u formi navedeni su u priručniku za rukovatelja koji daje detaljan prikaz periodičnih radnji propisanih za vaš traktor.

U nastavku pročitajte koje radnje preporučujemo za traktor koji se redovito koristi:

  1. Provjerite razinu motornog ulja i ulja u mjenjaču. Ako je razina niska, potrebno je nadopuniti kako bi se vratila ispravna razina. Čak i ako se traktor ne koristi dulje vrijeme, ne zaboravite da ulje propada i mora se zamijeniti nakon određenog vremena, kako je navedeno u uputama za rukovanje. Uvijek koristite količinu ulja za podmazivanje koju je propisao službeni proizvođač McCormick-a kako biste osigurali da vaše vozilo ostane u dobroj formi. Provjerite AgroLube akciju.
  2. Redovito čistite zračne filtere, kao i rešetke hladnjaka i dijelove otvora, ako su dostupni. Tijekom terenskog rada filteri se mogu začepiti prašinom ili drugim materijalima, pa se stoga moraju očistiti komprimiranim zrakom ili kako je opisano u priručniku. Štoviše, filter se mora zamijeniti u redovitim intervalima; frekvencija ovisi o načinu korištenja traktora.
  3. Podmazivanje dijelova. Neki se dijelovi moraju podmazivati svakodnevno, drugi svakih 100 sati rada, dok neki imaju duže intervale. Dodatne informacije o intervalima održavanja potražite u priručniku.
  4. Provjerite separator vode i goriva. 

Ako redovno izvodite gore navedene radnje, vaš će traktor imati dulji vijek trajanja i bit će učinkovitiji, dijelovi će također trajati duže i smanjit će se rizik od izvanrednog održavanja, te će opći troškovi rada i održavanja biti niži.

Opće održavanje podrazumijeva broj operacija koje povremeno, u zakazanim intervalima, izvode kvalificirani djelatnici, koji zahtijevaju specifičnu stručnost za vaš traktor. Stoga svoje vozilo morate redovito dovoditi do svog trgovca radi potpune provjere.

Ne zaboravite koristiti usluge ovlaštenog prodavača McCormick-a, čiji su djelatnici zaduženi za održavanje odgovarajuće obučeni za svaki traktor u asortimanu McCormick-a.

Najsuvremenija tehnologija zahtijeva odgovarajuće dijagnostičke alate i vještine u vezi s tehničkim specifikacijama, mehaničkim dijelovima i softverskim programima. A tko bolje poznaje traktor od onih koji su ga izgradili?

Za trajan i učinkovit traktor potrebno je kvalitetno i pravilno održavanje kako bi i nakon nekoliko godina korištenja ostao siguran i pouzdan.

 

Zatraži ponudu

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.