fbpx

STIHL RM 655 VS

Benzinska kosilica s kvačilom noža s integriranom kočnicom STIHL RM 655 VS pravi je paket snage i dugovječnosti, i to ne samo zbog svog izuzetno trajnog aluminijskog kućišta.Opremljena je Vario-prijenosom, a širina košnje koju izvodi je impozantnih 53 cm, što ju čini predodređenom za košnju velikih površina. Centralno sedmerostupanjsko podešavanje visine košnje nudi vam na izbor visine od 25 do 85 mm. S ciljem olakšanja početka rada s kosilicom, ovaj uređaj opremljen je funkcijom ReadyStart, koja osigurava pokretanje kosilice već pri prvom pokušaju. Tijekom košnje broj okretaja ovog snažnog motora ostaje konstantan, bez obzira je li došlo do promjene tempa hoda uređaja. Jednostrana komforna upravljačka ručka znatno olakšava upravljanje, kao i ostale poslove oko uređaja kao npr. skidanje i pražnjenje košare za otkos. Posebna značajka ovog uređaja je kvačilo noža koje odvaja vrtnju radilice od rada kosišta, što znači da pri pauzama u radu i naknadnim pokretanjem kosilice motor nije povezan s nožem. Košara za travu zavidne zapremnine od 70 litara, i opremljena pokazivačem napunjenosti košare, vrlo se lako skida i još lakše prazni. Ovaj stroj uistinu je pravi i učinkoviti pratioc pri poslovima na okućnici.

*PDV-e je uključen u cijenu

10.937,00 kn

TEHNIČKI DETALJI

Obujam motora161 cm3
Snaga motora2,5 kW / 3,4 PS
Težina uređaja49 kg
Prikladna za travnjakedo 2.500 m2
Širina košnje53 cm
Visina košnje25-85 mm
Zapremnina košare70 l
Tip motoraSerie 750 DOV RS
Broj okretaja radnog alata2.800 U/min
Zajamčena razina zvučne snage LWAd98 dB(A)
Nesigurnost KpA2 dB(A)
Faktor Nesigurnosti K1,5 m/s2
Vrijednost vibracija ahw3 m/s2
Kataloški broj: 6364 011 3441

JENDOSTRANA UPRAVLJAČKA RUČKA

Jednostrana upravljačka ručka jamči jednostavnost i praktičnost upravljanja kosilicom, ali i skidanja košare za otkos. Ova osobina također nudi mogućnost uštede na prostoru prilikom transporta ili skladištenja uređaja. Ručka se bez potrebe za dodatnim alatom lako prilagođava stasu poslužioca, čime je ergonomija i udobnost pri korištenju zajamčena.

 

SKLOPIVA KOŠARA ZA OTKOS

Inovativna košara za otkos napravljena je od robusnog elastičnog plastičnog materijala i iznimno se lako i jednostavno otvara radi pražnjenja. Struja zraka prenosi otkos u košaru i njena funkcija je optimalno punjenje košare travom. Posebne lamele s unutrašnje strane košare usmjeravaju zrak i otkos prema dnu košare i na taj način štite uređaj i poslužioca od uskovitlane prašine i nečistoće. Pokazivač napunjenosti košare upozorava kad je pravo vrijeme za pražnjenje. Struja zraka kroz košaru, koja održava pokazivač napunjenosti odignutim, može biti narušena činiocima kao što su gusta, mokra ili vrlo gusta trava.

 

KVAČILO NOŽA S KOČNICOM (BBC)

Kvačilo noža s kočnicom odvaja nož za košnju od motora, smanjujući tako opterećenje na motoru, a i štiteći na taj način radilicu. Također, kosilicu je moguće prevoziti pomoću njenog vlasititog pogona, bez da je nož za košnju u funkciji.

 

 

VARIO PRIJENOS

Vario prijenos omogućava bezstupanjski prijenos snage motora na pogon kosilice, što ovaj uređaj čini lako i precizno upravljivim s obzirom na stas i brzinu hoda poslužioca, te na gustoću i visinu trave. Brzina uređaja podešava se polugom smještenom na upravljaču.

 

 

 

OBLOGA RUČKE SUPER-SOFTGRIFF

Obloga ručke Super-Softgriff na STIHL kosilicama služi za udobno upravljanje i visoku ergonomiju rukovanja uređajem.

 

 

 

MULTI-NOŽ ZA KOŠNJU

Nožć ove kosilice, zahvaljujući svojem posebnom uobličenju, vlati pokošene trave sasijeca u male segmente. Posljedica toga je optimalno i ekonomično ispunjavanje košare za travu ovim finim otkosom. Druga opcija pri radu je stavljanje tako sasjeckanog otkosa na tlu, čime on postaje vrijedan materija koji tlu vraća minerale i vlagu.

 

 

CENTRALNO PODEŠAVANJE VISINE KOŠNJE

Centralno podešavanje visine košnje olakšano je pomoću sustava poluga i oprgua koje kompenziraju težinu uređaja. Visina košnje podesiva je u više stupnjeva, a indikator podešene visine vidljiv je na skali na boku uređaja.

 

 

MOTOR OPREMLJEN SUSTAVOM ZA LAKO POKRETANJE( READYSTAR)

Zahvaljujući ReadyStart tehnologiji pogonski uređaj ove kosilice lako je pokrenuti bez obzira radi li se o “hladnom” ili “toplom” startu, i uz minimalni utrošak energije.

 

 

KOTAČI

Kotači STIHL kosilica iznimno su lagani, robusni i trajni. Omogućavaju precizno i lako upravljanje kosilicom, kao što pogonski kotači zahvaljujući trakcionom profilu, omogućavaju kvalitetan prijenos snage pogona na kotače.

 

 

FUNKCIJA USITNJAVANJA OTKOSA (MALČIRANJE)

Funkcija usitnjavanja otkosa (malčiranje) obavlja se pomoću posebno uobličenog noža za košnju, koji pokošenu travu usitnjava u sitne segmente, koji po odsijecanju padaju na tlo među vlati travnjaka. Tako usitnjen otkos postaje materijal za prihranu travnjaka, vraćajući mineralne tvari i vlagu natrag tlu. Mulch-Kit koji je u ponudi kao dodatna oprema uz ovaj uređaj osposobljava ga za ovu zanjimljivu i korisnu funkciju.

 

ALUMINIJSKO KUĆIŠTE

STIHL kosilica s aluminijski kućištem odlikuje se velikom stabilnošću i relativno malom težinom uređaja. Postrane zaštitne obloge jamče posebno dug vijek kosilice. Isto takom, prednost ovih kosilica je u praškastom premazu koje je otporan na koroziju i time jamči trajnost i postajni sjaj površine uređaja.

 

Proizvođač:

POŠALJI UPIT ZA OVAJ PROIZVOD

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.

Zatraži ponudu

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.