fbpx

STIHL RME 443

STIHL električna kosilica RME 443 izvrsno obavlja zadaće košnje i uređivanja travnjaka, no ujedno je korisna i za okolinu. Tu se ponajprije misli na vaše susjede, koje veseli činjenica da je vaša kosilica tako tiha. Ovaj kompaktni stroj opremljen je izvrsnim setom kotača, tako da je upravljanje kosilicom lako, a zauzeti smjer vožnje stalan. Osigurač kabla integriran u stroj sprječava neželjeno izvlačenje utikača uređaja iz utičnice produžnog kabla. Visina košnje podešava se centralno i moguće je odabrati neku od sedam visina košnje. Sklopiva košara za otkos zapremnine 55 litara napravljena je od visokokvalitetnog polimernog materijala i znatno olakšava poslove košnje. Način na koji je sazdana skidanje i pražnjenje čini iznimno lakima, a opremljena je i pokazivačem napunjenosti otkosom. Košara je opremljena skupom usmjerivačkih lamela, koje usmjeravaju struju zraka iz kosilice prema donjoj strani košare. Na taj se način čestice otkosa i uskovitlana prašina zadržavaju u otkosu i ne prljaju poslužioca. Upravljačka ručka lako se i brzo otpušta pomoću Quick-Fix steznih kopči, i na taj se način kosilica brzo i jednostavno sklapa za skladištenje i transport. Želite li vlagu i mineralne tvari iz pokošene trave vratiti tlu, možete ovu kosilicu opremiti dodatnim Kitom za usitnjavanje otkosa (malčiranje). Taj pribor omogućava sjeckanje vlati trave u sitne segmente koji padaju na tlo između vlati travnjaka i štite ga od isušivanja.

*PDV-e je uključen u cijenu

2.562,00 kn

TEHNIČKI DETALJI

Nazivna snaga1.500 W
Prikladna za travnjakedo 600 m2
Težina uređaja20 kg
Zapremnina košare55 l
Faktor Nesigurnosti K0,7 m/s2
Nesigurnost KpA2 dB(A)
Podešavanje visine košnje6-stupanjsko (centralno)
Širina košnje41 cm
Broj okretaja radnog alata2.900 U/min
Zajamčena razina zvučne snage LWAd96 dB(A)
Vrijednost vibracija ahw1,4 m/s2
Visina košnje25-75 mm
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA82 dB(A)

 

Kataloški broj: 6338 011 2405

SKLOPIVA KOŠARA ZA OTKOS

Inovativna košara za otkos napravljena je od robusnog elastičnog plastičnog materijala i iznimno se lako i jednostavno otvara radi pražnjenja. Struja zraka prenosi otkos u košaru i njena funkcija je optimalno punjenje košare travom. Posebne lamele s unutrašnje strane košare usmjeravaju zrak i otkos prema dnu košare i na taj način štite uređaj i poslužioca od uskovitlane prašine i nečistoće. Pokazivač napunjenosti košare upozorava kad je pravo vrijeme za pražnjenje. Struja zraka kroz košaru, koja održava pokazivač napunjenosti odignutim, može biti narušena činiocima kao što su gusta, mokra ili vrlo gusta trava.

 

NOŽ S VENTILATORSKOM FUNKCIJOM

Nož s ventilatorskom funkcijom zaslužan je za ravnomjerno pokošenu travu i za snažnu struju zraka kojom se otkos transportira u košaru za travu. Pomoću struje zraka trava biva izdignuta uspravno na tlu, što rezultira ravnomjernom pokošenošću, a pokošena trava pomoću iste struje zraka zahvaljujući optimalnom prozračnošću košarem dospijeva u košaru kroz tunel za transport otkosa.

 

 

CENTRALNO PODEŠAVANJE VISINE KOŠNJE

Centralno podešavanje visine košnje kod ovog modela STIHL akumulatorske kosilice lako je izvedivo zahvaljujući sustavu poluga i opruga. Visina košnje lako je podesiva u više stupnjeva, a aktualna visina prikazana je pomoću skale. Na ovaj način košnju je moguće optimalno prilagoditi uvjetima travnjaka, atravu je moguće pokositi na ujednačenu visinu bez obzira na konfiguraciju terena.

 

KUČIŠTE OD POLIMERA

Kućište od polimer mase odlikuje se visokom izdržlivošću i otpornošću na mehanička ostećenja, temperaturne razlike i UV-zračenja.

 

 

PRIJENOSNE RUČKA

Ova STIHL kosilica opremljena je prijenosnim ručkama radi lakšeg utovara, istovara i uopće rukovanja uređajem. Ručke također mogu poslužiti kao ušice kro koje je moguće provući remenje za učvršćivanje u vozilu pri transportu.

 

 

INTEGRIRANI OVJES PRODUŽNOG KABLA

Integrirani ovjes produžnog kabla služi sigurnom ovjesu utičnice produžnog kabla na upravljačkoj ručci. Time se, osim neželjenog isključivanja uređaja, izbjegava slučajno oštećenje kabla tijekom rada.

 

KOTAČI

Kotači STIHL kosilica iznimno su lagani, robusni i trajni. Omogućavaju precizno i lako upravljanje kosilicom, kao što pogonski kotači zahvaljujući trakcionom profilu, omogućavaju kvalitetan prijenos snage pogona na kotače.

 

 

UPRAVLJAČKA RUČKA PODESIVE VISINE

Upravljačka ručka podesive visine omogućava prilagođavanje uređaja stasu poslužioca. Time se postiže visoka udobnost pri radu, visoki nivo ergonomije uređaja, kao i stabilnost i okretnost pri radu.

 

FUNKCIJA USITNJAVANJA OTKOSA (MALČIRANJE)

Funkcija usitnjavanja otkosa (malčiranje) obavlja se pomoću posebno uobličenog noža za košnju, koji pokošenu travu usitnjava u sitne segmente, koji po odsijecanju padaju na tlo među vlati travnjaka. Tako usitnjen otkos postaje materijal za prihranu travnjaka, vraćajućo mineralne tvari i vlagu natrag tlu. Mulch-Kit koji je u ponudi kao dodatna oprema uz ovaj uređaj osposobljava ga za ovu zanjimljivu i korisnu funkciju.

Proizvođač:

POŠALJI UPIT ZA OVAJ PROIZVOD

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.

Zatraži ponudu

Ova forma služi isključivo prikupljanju osnovnih podataka o vama, kako bi vas naš trgovac mogao kontaktirati telefonskim putem s odgovarajućom ponudom s obzirom na unešene podatke.